Κάτω Άκρο

Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από μύες, τένοντες, συνδέσμους και αρθρώσεις

Παθήσεις Ισχίου - Γόνατος - Αστραγάλου - Ποδοκνημικής

Παθήσεις Ισχίου - Γόνατος - Αστραγάλου - Ποδοκνημικής

Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί κάτω άκρων και πόνος από πολλές διαφορετικές αιτίες. Η σωστή διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για τον προσδιορισμό της σωστής και καταλληλότερης μορφής θεραπείας. Ο πόνος των κάτω άκρων είναι πολύ συνηθισμένος. Συχνά εμφανίζεται ως αποτέλεσμα αθλητικών τραυματισμών, τραυματισμών που σχετίζονται με την εργασία ή τη λανθασμένη καθημερινή χρήση.

Παθήσεις Ισχίου - Γόνατος - Αστραγάλου - Ποδοκνημικής

Ο πόνος στα κάτω άκρα μπορεί να προκληθεί από μύες, τένοντες, συνδέσμους και αρθρώσεις. Μπορεί, επίσης, να αντανακλά από την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης ή από σημεία πυροδότησης πόνου των γλουτιαίων μυών.

Λόγω της μεγάλης σημασίας των κάτω άκρων στην ισορροπία και υποστήριξη του βάρους του σώματος στην καθημερινή ζωή, οι παθήσεις του κάτω άκρου επηρεάζουν πολύ την ποιότητα κίνησης ολόκληρου του σώματος, οπότε η αντιμετώπιση τους χρειάζεται άμεση και στοχευμένη παρέμβαση. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους, όπως στις περιπτώσεις κάκωσης των μηνίσκων όπου η αναλγησία και η προαγωγή της σταθεροποίησης δίνουν χρόνο για επούλωση στον οργανισμό.

Παθήσεις Ισχίου - Γόνατος - Αστραγάλου - Ποδοκνημικής Παθήσεις Ισχίου - Γόνατος - Αστραγάλου - Ποδοκνημικής

Αντίθετα, σε περιπτώσεις μυϊκών τραυματισμών υιοθετούνται πιο επιθετικά πρωτόκολλα με στόχο την επανεκπαίδευση των ιστών στα φορτία, καθώς και την ελαστικότητα τους στα προ-τραυματισμού επίπεδα.

Μερικές από τις παθήσεις που μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά ή ακόμα και να θεραπευτούν τελείως μέσω της φυσικοθεραπείας είναι η αρθρίτιδα ισχίου, γόνατος και αστραγάλου στα αρχικά στάδια, η τροχαντερίτιδα, η ρήξη συνδέσμων, η τενοντίτιδα αχίλλειου, οι μυϊκές θλάσεις, οι κακώσεις του μηνίσκου, η αστάθεια επιγονατίδας, το διάστρεμμα και πολλά άλλα!