Αθλητισμος

Η φυσικοθεραπεία στον αθλητισμό

Η φυσικοθεραπεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών και κακώσεων. Πολύ συχνά λειτουργεί τόσο προληπτικά όσο και διορθωτικά, αλλά και συμβουλευτικά για τη βελτίωση των επιδόσεων του κάθε αθλητή.

Η φυσικοθεραπεία στον αθλητισμό

Το SPL υποδέχεται και φροντίζει καθημερινά τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες αθλητές από όλους τους χώρους. Οι περισσότεροι προέρχονται από τον χώρο του βόλεϋ, του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, όπου οι κραδασμοί, οι καταπονήσεις και οι τραυματισμοί είναι πολύ συχνοί. Δεν λείπουν όμως από το χώρο μας και αθλητές του τένις, του paddle, της κολύμβησης, των πολεμικών τεχνών ακόμα και του χορού που χρήζουν φυσικοθεραπευτικής προσέγγισης.

Η ομάδα του SPL ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, αφού τόσο ο κύριος Δήμου δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του αθλητισμού όσο και ο κύριος Μούρτος με την κυρία Μαϊτού οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διαφορετικούς αθλητικούς συλλόγους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Δήμου ασχολείται με ολυμπιονίκες και πάρα-ολυμπιονίκες αθλητές, άλλα και πολλούς άλλους αθλητές, υψηλού επιπέδου, του στίβου. Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με ομάδες ποδοσφαίρου, βόλεϋ και μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας όπως την Κ.Α.Ε Πανιώνιος, την Π.Α.Ε Παναθηναϊκός και την ομάδα βόλεϋ ανδρών και γυναικών του Παναθηναϊκού. Τέλος, από το 2017 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και επισκέπτεται το προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Ρέντη σε εβδομαδιαία βάση, προσφέροντας υπηρεσίες Χειροπρακτικής και Ποδολογίας.

Ο κύριος Μούρτος είναι ο φυσικοθεραπευτής των ακαδημιών μπάσκετ ηλικίας 5 έως 14 ετών του συλλόγου Ταταύλα στον νοτιοανατολικό άξονα Αττικής. Με την παρουσία του στις προπονήσεις και στους αγώνες προσφέρει τις υπηρεσίες του φυσικοθεραπευτή σε περίπτωση τραυματισμού ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

Η κυρία Μαϊτού έχει διατελέσει φυσικοθεραπεύτρια στο σύλλογο “ΑΟΝΣ Μιλων” από τον Μάιο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2016 παρακολουθώντας τις ακαδημίες, το παιδικό, το εφηβικό και αντρικό τμήμα.